Over mijAls klein meisje vond ik het al leuk om haren te vlechten en poppen te kappen. Ook het beschilderen van mijn poppen met 'make-up' was iets wat ik graag deed.

Tijdens mijn puberteit ging ik bij mij zelf experimenteren met make-up.

Van dik opgemaakte ogen en een veel te bruin gepoederd gezicht tot de gekste combinaties lippenstift of gloss. Toen ik mijn meeste wilde haren wel verloren was ebde de interesse in make-up een beetje weg en vond ik het gebruik van alleen een mascara prima.

Mijn passie voor haren kappen en mooie kapsels creëren bleef. Tijdens de 12 jaar die ik gewerkt heb in de kinderopvang zijn er heel wat meisjes met vlechten en mooie kapsels naar huis gegaan. Ook de jongens werden voorzien van stoere kuiven en mooie haren.

 

Toen het bij mij begon te kriebelen om richting de kant van haarstyliste te gaan, heb ik me ook meteen gericht op de visagie omdat ik dit een mooie combinatie vind om aan te bieden.

Ik ging op zoek naar een opleiding haarstyling en visagie en kwam daarvoor terecht bij een school in Rotterdam. Ik had gekeken waar ik de beste tips en technieken zou kunnen leren, maar mij verder niet verdiept in de soorten make-up. Naar mijn idee was alle make-up hetzelfde dus maakte dat niet zoveel uit, een echte leek dus.

 

Ik ging mijn eerste schooldag met veel enthousiasme tegemoet, maar helaas kwam ik teleurgesteld thuis. Ik bleek verkeerd ingedeeld te zijn en kon dus nog niet starten met de opleiding. Ook de sfeer was niet fijn.

Ik ging op zoek naar een andere opleiding voor haarstyling en visagie en die had ik gelukkig snel gevonden.

Het heeft zo moeten zijn want bij deze opleiding werd er gewerkt met minerale make-up.

Op het moment van inschrijving had ik nog niet door wat een doorbraak dit voor mij zou betekenen.

 

Opnieuw ging ik met heel veel zin mijn eerste kennismaking tegemoet.

Van deze eerste schooldag kwam ik laaiend enthousiast thuis. De sfeer was fijn, ik voelde me er thuis en die make-up... Zo bijzonder!! Met 'simpele' poedertjes kun je iemand omtoveren tot een nog mooiere versie van zichzelf. Het dekt mooi, het smelt prachtig samen met je huid en bovendien het ziet er natuurlijk uit. En dan te weten dat het niet slecht is voor je huid, hoe fantastisch is dat!

Ik doorliep mijn opleiding met heel veel plezier en wat heb ik er ontzettend veel geleerd.

 

Tijdens mijn opleiding haarstying en visagie stelde één van mijn zussen voor om tijdens een moeder en zussen dag een make-up workshop te gaan volgen.

Dat leek mij wel wat, want ik was wel erg nieuwsgierig wat nu het verschil was qua opbrengen en het resultaat met make-up die niet uit minerale poeders bestaat.

Het was erg leuk om eens te ervaren. Ik vond het verschil vrij groot qua aanbrengen, hoe het voelde en het eindresultaat. Wat was ik blij dat ik bij de minerale poeders terecht was gekomen. Geen laag die mijn huid afdekt. Mijn huid voelt heerlijk zacht aan. Ik heb niet het gevoel dat ik make-up op heb.

En het resultaat is zoveel mooier en natuurlijker.

 

Toen ik begon te werken met minerale make-up ging ik bij mezelf natuurlijk ook experimenteren. Waar eerst alleen een mascara volstond ben ik nu toch maar wat blij met de concealers en foundation. Deze camoufleren een vermoeide uitstraling en egaliseren oneffenheden en onrustige rode plekken in mijn gezicht. Met de bronzer en blush breng ik weer wat kleur terug.

Ik heb gemerkt dat ik me zekerder en meer verzorgt voel als ik make-up draag. De aandacht wordt niet meer naar de rode onrustige delen in mijn gezicht getrokken.

Ondanks dat ik in mijn puberjaren wel de nodige uitspattingen heb gehad, heb ik een vrij bescheiden karakter wat zich ook vertaald in de make-up. Je zult me niet snel met uitbundige kleuren oogschaduw of lipstick zien. Ik hou er gewoon van om er op een natuurlijke manier mooi en verzorgd uit te zien.

Wat fijn dat dit kan met de minerale make-up zonder dat het overdreven zichtbaar is.

Inmiddels kan ik niet meer zonder!

 

Na mijn opleiding haarstyling en visagie hebben ik nog verschillende cursussen gevolgd zoals een cursus bruidskapsels, gastenkapsles, clean updo kapsels, kapsels met 3d effect en bohemiankapsels. Ook volgde ik verschillende visagie cursussen waaronder een masterclass bruidsvisagie.

 

Begin 2016 heb ik me ingeschreven bij de KvK en ben ik aan de slag gegaan onder de naam Shine! by Jo.

Dat is mijn visie: Laat je schoonheid stralen!

Het voelt als een feest als ik iemand blij mag maken met een mooie make-up en/of kapsel. Als we tijdens een proefsessie met jouw wensen en mijn ideeën en kennis tot een prachtig totaalplaatje komen.
Fantastisch om te zien als een bruid staat te stralen in haar mooie jurk, het plaatje compleet is met een prachtig kapsel en mooie make-up en dat ik daar een bijdrage aan heb mogen geven.
Wat is dit geweldig om te doen!!
Ik hoop nog heel veel van die mooie momenten mee te mogen maken! 
Hartelijke groet,
Jolanda