Over mijAls klein meisje vond ik het al leuk om haren te vlechten en poppen te kappen.

Kapster worden leek mij heel leuk maar nadat ik op het voortgezet onderwijs een snuffelstage liep op een kinderdagverblijf belandde ik in de kinderopvang.

Mijn passie voor haren kappen en mooie kapsels creëren bleef. Tijdens de 12 jaar die ik gewerkt heb in de kinderopvang zijn er heel wat meisjes met vlechten en mooie kapsels naar huis gegaan. Ook de jongens werden voorzien van stoere kuiven en mooie haren.

 

Toen het bij mij begon te kriebelen om richting de kant van haarstyliste te gaan, heb ik me ook meteen gericht op de visagie omdat ik dit een mooie combinatie vind om aan te bieden.

Ik ging op zoek naar een opleiding haarstyling en visagie en kwam daarvoor terecht bij een school in Rotterdam. Ik had gekeken waar ik de beste tips en technieken zou kunnen leren, maar mij verder niet verdiept in de soorten make-up. Naar mijn idee was alle make-up hetzelfde dus maakte dat niet zoveel uit, een echte leek dus.

 

Ik ging mijn eerste schooldag met veel enthousiasme tegemoet, maar helaas kwam ik teleurgesteld thuis. Ik bleek verkeerd ingedeeld te zijn en kon dus nog niet starten met de opleiding. Ook de sfeer was niet fijn.

Ik ging op zoek naar een andere opleiding voor haarstyling en visagie en die had ik gelukkig snel gevonden.

Het heeft zo moeten zijn want bij deze opleiding werd er gewerkt met minerale make-up.

Op het moment van inschrijving had ik nog niet door wat een doorbraak dit voor mij zou betekenen.

 

Opnieuw ging ik met heel veel zin mijn eerste kennismaking tegemoet.

Van deze eerste schooldag kwam ik laaiend enthousiast thuis. De sfeer was fijn, ik voelde me er thuis en die make-up... Zo bijzonder!! Met 'simpele' poedertjes kun je iemand omtoveren tot een nog mooiere versie van zichzelf. Het dekt mooi, het smelt prachtig samen met je huid en bovendien het ziet er natuurlijk uit. En dan te weten dat het niet slecht is voor je huid, hoe fantastisch is dat!

Ik doorliep mijn opleiding met heel veel plezier en wat heb ik er ontzettend veel geleerd.

 

 

 

Na mijn opleiding haarstyling en visagie hebben ik nog verschillende cursussen gevolgd zoals een cursus bruidskapsels, gastenkapsles, clean updo kapsels, kapsels met 3d effect en bohemiankapsels. Ook volgde ik verschillende visagie cursussen waaronder een masterclass bruidsvisagie. Momenteel volg ik een online clean bridal hairstyling academy.

 

Begin 2016 heb ik me ingeschreven bij de KvK en ben ik aan de slag gegaan onder de naam Shine! by Jo.

Dat is mijn visie: Laat je schoonheid stralen!

Het voelt als een feest als ik iemand blij mag maken met een mooie (bruids) make-up en/of kapsel. Als we tijdens een proefsessie met jouw wensen en mijn ideeën en kennis tot een prachtig totaalplaatje komen.

Fantastisch om te zien als een bruid staat te stralen in haar mooie jurk, het plaatje compleet is met een prachtig kapsel en mooie make-up en dat ik daar een bijdrage aan heb mogen geven.
Wat is dit geweldig om te doen, ik hou van mijn werk!
Ik hoop nog heel veel van die mooie momenten mee te mogen maken! 
Hartelijke groet,
Jolanda